Make your own free website on Tripod.com
September
Het werk op de Channel Island Power Plant voor White Refrigeration uit Adelaide was 11 september afgelopen. Het was een van de leukere baantjes vond ik zelf.
Op vrijdagavond had ik afgesproken met m'n medereizigers voor de trip naar Cairns, Jenny en Catherine. Zij waren de enigen waarmee ik wat af had kunnen spreken, want ze hadden een telefoonnummer op mijn voicemail achtergelaten. De andere twee, Scott en Jeff, moest ik in het hostel opzoeken, als ze er nog waren..... Niet dus, allebei uitgecheckt. Jammer. Dan maar met twee passagiers naar Kakadu NP en Cairns. Tijdens het gesprek met Jenny en Cath bleek dat ze allebei Scott kenden! Dus ik zei dat 'ie van harte welkom was. Op zaterdag was er een voicemailtje van Scott dat hij er zou zijn op donderdag. Geregeld.
Op zaterdagochtend zou Brendan me helpen met servicen van m'n auto, want dat had ik natuurlijk nog nooit eerder gedaan. Toen we klaar waren stond iedereen op het punt te vertrekken naar Jabiru in Kakadu NP, waar een gratis concert gegeven werd. Ik had Catherine en Jenny ook uitgenodigd. Helaas moest Jenny werken. Catherine zou ik nog even snel uit Darwin ophalen. Brendan bood aan om mee te gaan voor het geval dat we iets niet helemaal goed gedaan hadden. Toen we Cath op hadden gepikt en net om de hoek waren zei Brendan:'Stop 'es even, volgens mij komt er rook onder de motorkap vandaan...' Bleek dat de pakking die we vervangen hadden gebroken was. Bouten iets te strak aangedraaid. In een race tegen de klok was ik op zoek naar een autoparts shop. Het was tegen sluitingstijd en er stonden mensen in Coolalinga op ons te wachten. Gelukkig was er een winkel op een halve kilometer afstand. Pakking vervangen en karre maar weer.....
Samen met Sparky, Alex, Amanda, Burt, Luke, Simon en James zijn we naar Jabiru gereden. Omdat de Adelaide River Bridge een paar weken geleden half weggezakt was, onderschat roestprobleempje, moesten we met de barge over. Deze kon alleen met hoogwater varen. Het concert in Jabiru was niet superbijzonder, maar met deze groep te gek! Na het concert hebben we buiten geslapen. Tenminste een aantal. De rest lag wakker van het gesnurk. Brendan lag me daar een partij tropisch hardhout te zagen zeg! Geen doorkomen aan, met als gevolg dat Sparky en ik om 3:30 am de schaakdoos er maar bij pakten en een potje gingen schaken......
Op maandag ben ik naar de dokter gegaan voor een aantal vaccinaties, omdat ik nog naar Bali wil voordat ik naar Nederland terugvlieg. Helemaal lekgeprikt kwam ik daar vandaan zeg. Heerlijk..... Hepatitus A, Hepatitus B, Typhus, Polio, Tetanus....... Wel fijn dat ze malaria pillen hebben.
Op dinsdag heb ik in Darwin Harbour gedoken op een wrak. Het zicht was uitermate belabberd, maar het ging mij er voornamelijk om, dat ik weer eens wat oefening had, want ik had al 10 maanden niet gedoken. Die avond was er een feestje in Stuart Park bij Catherine en Jenny. Iedereen van het caravanpark was ook uitgenodigd en op komen dagen. Omdat ze de volgende dag weer moesten werken, vertrokken ze niet al te laat. Ik had een duik gepland, dus voor mij was het ook niet al te laat.
Het zicht was beter dan de dag ervoor, maar nog steeds niet wat ik gehoopt had.
Donderdagochtend 7:00 vertrokken uit Stuart Park om Scott op te pikken in het centrum. Op de afgesproken plaats was geen Scott te bekennen. Jenny moest hem wakker gaan maken, bleek dat zijn vrienden hem dronken gevoerd hadden en Scott was dus vrolijk door zijn alarm heen geslapen. Iets later dan gepland, plannen veranderen hier met de minuut, waren we onderweg naar Kakadu NP.
Op de Adelaide River hebben we, heel touristisch, een Jumping Crocodile Cruise gedaan. Grote jongens, die salties. Hap! Na een stop bij het visitor centre 'Window on the Wetlands' hebben we het tenten- en mozzie-net kamp opgelagen bij de Red Lilly Billabong. Gigantisch mooi stukje natuur. Niet al te ver van de salties vandaan. We hoorden veel geplons in het water maar hebben geen crocs gezien, gelukkig. In het park sterft het van de borden die je waarschuwen voor crocs.
De volgende dag zijn we naar Mamaluka gegaan. Dat was ook een soort Window on the Wetlands. Tijdens de tocht viel m'n oog op een prop bladeren in de boom. Nadat Scott erop tikte kwam er een hele zwik Green Ants uit tevoorschijn. Deze mieren worden gezien als een smakelijke hap. Hun achterlijf is groen en kan je eten, ik heb het geprobeerd. Het smaakt naar lime, behoorlijk scherp smaakje. Naderhand zijn we naar Jabiru gegaan waar we nog even lekker gezwommen hebben. Verder nog even naar de doktor gegaan voor een onstoken teen. Na het dokterbezoek zijn we naar Ubirr gereden waar we van rockart en de zonsondergang 'genoten' hebben.
Op zaterdag de 19e hebben we de Manngarre en de Bardedjilidji Walk gedaan. Tijdens de eerste tocht zagen we een krokodil die zijn territorium verdedigde. Een paar minuten later bewoog er ineens wat heftig in de bosjes. Scott en Catherine kwamen terug rennen. Toen we weer verder liepen lag er een slang op zijn rug (dood). Voor de rest van de wandelaars hebben we de slang op zijn buik gelegd. Dat ziet er wat gevaarlijker uit..... Naderhand zijn we naar de Jim Jim Creek crossing gereden waar we overnacht hebben.
Twin Falls, één van de mooiste plaatsen in Kakadu NP, is alleen toegankelijk voor 4WD's. We moesten om hier te komen Jim Jim Creek oversteken, waar op dat moment 90 cm water in stond! Het was de eerste river crossing voor mij en nadat we alles hadden uitgeladen en ik wat informatie in had gewonnen over mijn slagingskans hebben we de oversteek gewaagd. Four wheel drive, low gearing, in z'n één, tarp over de motor kap, daar gaan we dan...... Al vrij snel stroomde het water de auto binnen, maar een keer begonnen is er geen weg terug. Alleen Landrovers hebben de mogelijkheid tot schakelen in water. Gelukkig ging de rest naar verwachting en stond mijn autootje druipend aan de andere kant. En we moesten natuurlijk ook nog terug, maar daar had ik wel vertrouwen in. Twin Falls was fantastisch. Alles was de moeite waard geweest. Naderhand zijn we nog naar Jim Jim Falls gereden wat ook waanzinng was.
Maandag de 21e zijn we naar Gunlom Falls gereden waar Paul Hogan een gedeelte van zijn film 'Crocodile Dundee' op heeft genomen. Op dinsdag heb ik samen met Scott een kano gehuurd in Katherine Gorge. Lekker dagje.
Woensdag. Pech onderweg. De alternator had het begeven. De volgende dag is het probleem verholpen en de 25e zijn we dan in Cairns aangekomen.
Het baantje dat Jerry voor me had geregeld, website maken voor een hostel, ging helaas niet door omdat het hostel voor onbepaalde tijd was gesloten. Toen ik mijn e-mail de volgende dag ging checken, vroeg ik of er misschien nog wat programmeerwerk voor me was. De eigenaar van het bedrijf/internetcafe was een Nederlander, Clemens, en wilde het wel proberen.
Films deze maand: There's something about Mary
Terug naar boven