Make your own free website on Tripod.com
April
Deze maand heb ik het een en ander getegeld in Preston. En waar haal je tegellijm? Bij Tegelhandel van Wijnen Pte.Ltd. natuurlijk. Die Nederlanders zitten ook overal hŤ? Drie april had ik een job interview bij het Sheraton Vista Hotel. Ik ben aangenomen als casual. Kortom, misschien werk ik er wel nooit.
Die avond ben ik met Jerry weer naar McCrae gereden en vervolgens door naar Phillip Island, naar de Penguin Parade. (Check out the penguin site mate! Hij staat bij de Informatieve links : AustraliŽ - Bezienswaardigheden) Op de Mornington Peninsula zijn een aantal Wineries. Zaterdag hebben we dan ook een bezoek gebracht aan Hanns Winery. Het weer was waardeloos, regen. George from the Jungle (WATCH OUT FOR THAT TREE!!!) was een aardig alternatief. 's Avonds hebben we Peter en Marjan opgehaald van het station in Frankston en nog een filmpje gekeken, The Game met Michael Douglas, beetje vage film. De volgende dag hebben we een catamaran gehuurd met zijn vieren en lekker gezeild. De sunsets hier zijn fantastisch!
Op Goede Vrijdag ben ik weer naar McCrae gegaan, nu eens met de trein. Zaterdag ben ik met Jerry naar Wilson Promontory gegaan en hebben we daar een paar uur rondgehobbeld (naar Oberon Point). De paden lagen tussen zeer dichte begroeiing. Het weer was helaas vrij slecht....... Een paar dagen later zijn er, ook met behoorlijk slecht weer, twee mensen van de rotsen afgespoeld bij Squeaky Beach, dat ook in het park ligt.
Verder heb ik aardig wat tijd besteed aan het maken van deze site. Het resultaat daarvan ben je nu aan het lezen..........
Zondag 19/4 ben ik maar weer eens naar Swanston St. gegaan om een potje te schaken. Michael, een local, won twee maal van me. (Natuurlijk niet zomaar hŤ. Hij heeft er goed geld voor betaald.)
Donderdag 23/4 ben ik met Leah en Jackie Lee naar een Australian Citizenship Ceremony geweest. Een aantal mensen, vooral Chinezen en Arabieren, kregen de Australische nationaliteit door het afleggen van een eed. Na wat entertainment werd de bewuste eed afgelegd. Verder werd de "National Anthem" nog gezongen, tenminste dat was volgens mij de bedoeling. 't Was goed dat de muziek gedraaid werd, anders was het echt stil geweest. Maargoed, aan het eind van deze "memorabele" gebeurtenis (voor de nieuwe Ozzies in ieder geval), was er GRATIS gebak en drinken. Kortom, echt een aanrader voor de low budget traveller!
Op 28/4 kreeg ik plotseling een telefoontje van Phil Javier van het Sheraton Vista Hotel, of ik over twee uur kon werken...... Tja, uhhhh, op zich wel, maar uhhhhh ik heb dus NU nog even geen zwarte broek, zwarte schoenen met rubber zolen en wit shirt....... Aangezien het aantal uren de moeite waard was die maand, ben ik als een idioot naar de stad gegaan om inkopen te doen. Op zo'n moment blijkt dat je met je 1.92 toch aan de lange kant bent in AustraliŽ. Een broek was het moeilijkst, dus die moest ik als eerste op de kop zien te tikken. Dat was lastig. Ik paste een broek die qua prijs kwaliteit verhouding wel voldeed, maar de lengte breedte verhouding van de broek voldeed dus niet. De verkoper bij Man to Man zei dat voor $5 de pijpen nog wel een inch verlengd konden worden. Dat was geen enkel probleem. Alleen voor mij dus wel. Ik moest over 55 minuten al bij het Sheraton zijn met die broek..... Ook dat was geen probleem. Als je nu betaald, is'tie over een half uur klaar. OK. Overhemmetje gekocht en schoenen bij de Myer en toen snel de broek ophalen. Die kwam wel, maar iets later..... SHIT! Tien voor drie kwam die kerel met m'n broek binnenwandelen. Dus ik als een speer naar het hotel, vijf minuten te laat, maar wel het mannetje.
Die eerste dag (drie uurtjes) ben ik een beetje wegwijs gemaakt in het hotel, voornamelijk het roomservice gedeelte. Best relaxed allemaal. Ik heb daarna ook nog als porter en als ober gewerkt. Porter is een ideaal baantje. Beetje auto's in en uit de parkeergarage rijden, koffers naar de kamers brengen en radio's uitzetten voor ouwe vrouwtjes die denken dat hun telefoon een vreemd ruisend geluid maakt. (En we hebben echt niet gebeld hoor!)
Video's:The Sum of Us (Ozzie), Six degrees of separation met Will Smith, The Net, The Game, George from the Jungle en Muriel's Wedding (Ozzie).
Terug naar boven